Drömmar om att jobba

2012-03-20 @ 11:01:22

Vaknade för en stund sen och har hela natten drömt om att jag jobbade på någon förskola. Jag vet inte riktigt vilken, kände inte igen barnen eller byggnaden men kul tyckte jag det var. Jag tyckte till och med att det som jag i vanliga fall tycker är mindre kul med förskolejobbet var jätteroligt. I drömmen var jag även sjukskriven men ”tjuvjobbade” för att jag tyckte det var så kul. I slutet av drömmen ringer även förskolan jag jobbade på innan jag blev sjukskriven och undrade om jag bara kunde hoppa in i en dag och mitt svar är ”inga problem, bara ni förstår att jag inte är fullt så rörlig”. Sen vaknade jag och min första tanke var ”hur ska jag kunna vända mig i åt andra hållet i sängen utan att kvida av smärta?”. Tror det börjar bli rätt tydligt att jag är trött på att gå runt här hemma utan att göra nytta.

 

Annars känns det mer och mer att det närmar sig nu. Det är exakt 32 dagar kvar till beräknad förlossning. I söndags var vi hemma hos Anders bror och fick med oss barnvagn, vagga, en massa leksaker och en dopklänning som Anders farmor har sytt. Det känns helt galet att ha en barnvagn ståendes i vardagsrummet. Det känns overkligt att vi skulle behöva en barnvagn.  Jag har nu köpt de sista kläderna som kommer att vara nödvändiga att ha första tiden. Så nu är det inte så mycket kvar. Eller vi ska montera ihop det vi har köpt och fått och sen ska vi fixa säng och skötbord till landet.

 

Just nu är det Efter tio på tv med Malou von Sivers som nyss ställde frågan om pappor ska vara med på förlossningen. Vad är det för fråga? Är det vanligt att pappor vägrar? Känns som att den frågan tillhör något helt annat decennium. Argumentet för att papporna inte skulle vara med är att de skulle tycka att det var äckligt och groteskt. Blir mörkrädd och vet inte om jag ens vill titta efter pausen då de ska ta tag i frågorna om papparollen med Martin Melin. Vet inte hur sunt det är att sitta och vara arg på de som uttalar sig i tv…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback