Novas nya favoriträtt efter en shoppingdag

2013-06-17 @ 21:27:00
Dagen spenderats i Erikslund i Västerås. Där har det storhandlats för hela sommaren, allt från mörkläggningsrullgardin på Ikea till Novas rum här på landet till en massa mat inför midsommar. Det blev hela sju timmar i shoppingkomplexet. När vi kom hem igen var alla tre rätt slut. När kylvarorna skulle packas upp sa det knak i ryggen och nu ilar det och jag går som att halva kroppen inte vet vad den håller på med. Till middag blev det en väldigt enkel broccolisoppa med fetaoströra. Nova var stormförtjust och klagade högljutt när hon inte fick en ny sked i snabb takt. Själv tyckte jag den smakade oväntat nog bara en massa broccoli.
 
Här kommer receptet om det finns fler småttingar (eller större typer) som är sugna.
 
Koka 400 g broccoli i 6 dl stark buljong tills den blir mjuk. Vispa sedan sönder broccolin så det blir broccoligegga. Tillsätt 0,5 dl creme fraiche oh 0,5 dl valfri grädde krydda med svartpeppar och koka ihop. Gör fetaoströra genom att mosa 100 g fetaost med 1,5 msk olivolja, torrbasilika och oregano i en skål. Sim salla bim så har man en nöjd unge (i alla fall om hon heter Nova).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bubbel, semesterfirande och sömnbrist

2013-06-16 @ 16:51:00
Läget just nu är att jag och Nova sitter i solen på altanen medan Anders sover middag efter en till spännande vakennatt. I natt var det dock inte lika illa men hon tyckte det var en bra idé att vakna klockan fem på morgonen och vara grinig. Ett grinigt humör klockan fem på morgonen är väldigt lätt att ta efter. En och en halv timme senare var jag så pass grinig att jag flyttade ut på soffan och sov några timmar till. Får kanske skylla oss själva för tröttheten då vi hade kollat på film till halvtre på natten medan Nova uppenbarligen tog ut hela sin nattsömn. Idag hittade jag en ny tand i hennes mun jag inte sett förut och gissar att det var en förklaring till hela familjens brist på sömn.
 
 
Humöret känns nu på topp när semestern har börjat på riktigt. Vi har firat semestern i dagarna två. I fredags när vi kom ut öppnade vi traditionsenligt en låtsaschampagne och firade att semestern var igång, till det åt vi räkor och däckade snabbt efter att ha delat på en halv flaska (av utmattning från natten innan). Till igår hade jag köpt både ost och kött på en delikatessaffär där hemma. Väldigt gott blev det men sen hade jag köpt en flaska rött till det som blev ett totalt misslyckande. Eftersom jag inte har några toppkunskaper i vin utan vet först om det är gott efter att jag har smakat drycken så väljer jag flaska efter etiketten, för typ 10 år sedan valde jag efter flaskan och då blev det gärna kattformade flaskor eller regnbågsfärgade, då var vinet alltid tyskt, vitt och supersött. Nu tog jag en flaska jag tyckte såg mer stilren ut kom från Italien och jag såg något om mjuk i smaken.... jag skulle kollat närmare än så för när korken ska upp ser vi att det är en champagnekork, konstigt på ett rött vin tyckte vi, och det stämde det var ett väldigt konstigt vin ett mousserande rött vin. Passade inte alls till köttbiten och osten eller till något annat skulle jag vilja säga. Det smakade ingenting mer än typ att man spätt ut rödvin med bubbelvatten. Mysigt vart det ju ändå men det blev en besvikelse.  
 
Idag finns det två måstegöran förutom att bara ta det lugnt och varva ner. Det är att ta hand om gårdagens mastodontedisk och packa upp resten av en mastodontepackning. På tal om att packa upp så gjorde jag mig fattig på barnkläder innan vi åkte på semester. Jag tyckte att Nova behövde lite nya sommarkläder som hon inte hade ärvt och som jag hade valt. Det var ganska lätt att bli på shoppinghumör och det blev en ordentlig hög.
 
 
 
 
 

Ögonlock som balloger

2013-06-14 @ 13:22:05
Ögonlocken ser ut som ballonger, huvudet dunkar, halsen raspar.... nej jag är inte sjuk utan har bara haft en vidrig natt. Nova bestämde sig nämligen för att gallskrika ni vet sådär så att skriket kommer ända från tårna och om det skulle hända något som skulle göra ont så skulle det inte gå att skrika högre för att hon redan är på maxnivå. Så underbart har vi haft det in att från kl 00.15 till 4.30. Vi försökte med allt, allt från de vanliga knapen med att vagga, mata med välling (det ville hon absolut inte ha) sjunga coh sätta henne upp till de medicinska knepen Alvedon, dunderkräm för jobbiga tänder från Frankrike, ingenting hjälpte. Vid fyra satte vi på Hitta Nemo på sovrums-tv'n och sedan började det tystna. Precis när Nemo försvinner och hans far hittar ett cyklop med en adress så skriker hon till en sista gång innan hon däckar på Anders mage av utmattning. Sedan fortsätter samma cirkus idag, huvudet ilar för varje skrik. Dessutom så börjar semestern idag, Anders jobbar sin sista dag just nu och sen blir det mer eller mindre två månader på landet. Men vad vore inte en sista dagen innan semester utan stress. Igår blev boupptäckningen klar och då ska jag även hinna besöka banker, skriva olika papper osv tillsammans med bror innan vi åker och självklart innan banken stänger (jag trodde de tagit bort att de stänger kl 15 varje dag men nej service är inte eras starka drag). Jag känner mig helt däckad och ska både packa handla och skriva papper innan Anders kommer hem. det ska bli underbart kul att stå på banken med Nova (som inte har slutat skrika), de kanske känner sig stressade då och skyndar sig i alla fall.

Just nu önskar jag mig bara en sak och det är sömn... på andra plats kommer ett par ögonlock som inte ser ut som ballonger.

Förskolemöte

2013-06-03 @ 22:44:02
Ikväll var både Anders och jag på förskolemöte för oss som hittills inte fått någon förskoleplats fast det snart (nåja) är höst¨. Vi ställde oss i kön lite sent eftersom att vi flyttade i januari så vår plats i kön har inte sett särskilt rolig ut. Men efter ikväll så blev vi lite lugnare då vi blev lovade att det kommer att lösa sig oh hamnar vi inte i sjöstan så hamnar vi på söder, lugnande ord när man är rädd att hamna åt tjotaheiti.

I övrigt har vi varit på gravsättning idag. Så nu ligger pappa under jord på Skogskyrkogården. Nu är det bara en gravsten som saknas. Ett steg närmare att bli färdig med allt praktiskt man måste tänka på samtidigt som sorgen. Känns lite galet att tänka så men det är så mycket man ska tänka på som man aldrig behövt lämna en tanke åt tidigare och det är inte jätteroliga saker att ta hand om heller.

Men snart är det semester, inte för att man slipper förskoleplaner och bouppteckningar men det kanske blir lite trevligare att göra det i en solstol på landet.